Over mij als muzikant, docent en gitaarbouwer

Gitaar Docent  (Remko Willems, 31-01-1970)is opgegroeid in een traditie van muzikanten. Vanaf mijn 3e jaar speel ik al gitaar, en heb ik met verschillende muziekstijlen geëxperimenteerd. Mede dankzij mijn multiculturele achtergrond, kwam ik in aanraking met gipsy- en wereldmuziek. Daarnaast heb ik ook in de nodige pop, rock en bluesbandjes gespeeld.
Als veelzijdige muzikant deed ik concerten op festivals in binnen- en buitenland, en heb ik diverse radio- en tv-optredens.gedaan. Met mijn vorige bands (Gipsy Music TrioLa Maison Du Swing en Gipsy Music Social Club) behaalde ik hits in de Verenigde Staten (MP3.com), waarbij wij met de songs Vamos en Porompompero  zelfs op nummer één in de categorie wereldmuziek stonden ! Met de band Angesz y Diego is dit jaar de eerste positie bereikt in de download top 10 van zowel SBS6, als ook Veronica en RTL, met het nummer El Padrino.

Ik heb ook andere instrumenten bespeeld, maar gitaar raakte echter bij mij de juiste snaar.

Al deze ervaringen en invloeden kwamen mij  goed van pas voor mijn eigen muziekschool en wil anderen inspireren tot muziek maken. Iedereen heeft wel iets met muziek en jezelf leren kennen op dat gebied kan je veel voldoening geven. (Ik zeg zelfs geluk)

Naar aanleiding van een reeks solo optredens op het eiland Kreta, waaraan internationale gast-muzikanten hebben meegewerkt, heb ik inspiratie gekregen om een nieuwe werkwijze te ontwikkelen. Ik treed momenteel op als solo artiest en creëert met behulp van z.g. looping-pedalen de illusie van een complete band. Ter plekke speel ik de diverse partijen (slaggitaar, basgitaar, enz.) in als basis voor één van de solo’s die ik erbij improviseert op één van mijn gitaren, zij het een Fender, Martin, Gibson, een oude, doorleefde Gipsygitaar,  of een zelfgebouwde bluesgitaar.

Ik treedt op solo, duo, trio of met een hele gipsy band  www.gipsymusic.nl

Gitaarbouwer

Een activiteit die mijn interesses in zowel de (blues)muziek, muziekgeschiedenis, vormgeving en techniek combineert is het bouwen van bluesgitaren. 
Daarbij gebruik ik de authentieke elementen die lang geleden in het zuiden van de Verenigde Staten óók werden gebruikt (= dagelijkse gebruiksvoorwerpen als sigarenkisten, oldtimer wieldoppen, etc.), maar tegelijk ook de huidige techniek om het geluid van deze gitaren te versterken.

De resultaten zijn stuk voor stuk uniek qua sound en het bekijken meer dan waard. Deze gitaren worden veelal bespeeld met een bottleneck, uiteraard óók origineel, dus gemaakt van een afgezaagde flessenhals. Inmiddels zijn een aantal van deze kunstwerkjes verkocht, o.a. vanuit de reguliere gitaarhandel, zoals Muziekhandel Dijkmans in Breda.

 

 

 

 

 

 

This template downloaded form free website templates